Franz Tost oficiálně popřel, že je AlphaTauri na prodej  | Foto: Getty Images / Peter Fox

Foto: Getty Images / Peter Fox

Franz Tost oficiálně popřel, že je AlphaTauri na prodej

Po skončení testů se objevily spekulace, podle kterých by mohl být tým AlphaTauri na prodej. Franz Tost to dnes oficiálně popřel.

Spekulace hovořily o tom, že se AlphaTauri z italské Faenzy přestěhuje do Velké Británie, aby byla blíže svému aerodynamickému tunelu ale především Red Bullu, se kterým spolupracuje. Druhou možností je prodej týmů – zájemců o vstup do F1 je více a koupit nový tým je vždy jednodušší než budovat nový. Mimo jiné proto, že nový tým musí zaplatit poplatek 200 milionů dolarů (a ten současným týmům připadá jako nízký).

Franz Tost dnes vydal krátké prohlášení, ve kterém prodej týmu popírá:

„Měl jsem několik velmi dobrých jednání s Oliverem Mintzlaffem (generální ředitel Red Bullu pro firemní projekty a nové investice), který potvrdil, že akcionáři Scuderii AlphaTauri neprodají a že Red Bull bude tým podporovat i v budoucnu,“ uvedl Tost.

„Všechny tyto fámy jsou nepodložené a tým se musí soustředit na začátek sezóny, aby předvedl lepší výkon než loni.“

O prodeji AlphaTauri se spekulovalo už v minulosti, protože pro Red Bull bylo nákladné provozovat dva týmy a je otázkou, zda se marketingový přínos Toro Rosso (později AlphaTauri) vyplatil.

AlphaTauri dnes už příliš neplní roli juniorky Red Bullu. Sergio Pérez v tomto týmu před příchodem do Red Bullu samozřejmě nejezdil. Na druhou stranu se změnila situace – byl zaveden rozpočtový strop a Red Bull si ve spolupráci s Fordem staví pohonné jednotky. K testování a vývoji úplně nového motoru se budou čtyři vozy na trati samozřejmě hodit. 

Doporučujeme

Články odjinud