Francouzští jezdci můžou při vstupu do F1 počítat s podporou Renaultu

Francouzští jezdci můžou při vstupu do F1 počítat s podporou Renaultu

Čtveřice francouzských pilotů, která klepe na dveře formule 1, se může těšit podpoře automobilky Renault, jež bude dodávat své motory hned čtyřem týmům.

O vstup do formule 1 usilují Jules Bianchi, Romain Grosjean, Jean-Eric Vergne a Charles Pic. Posledním Francouzem ve formuli 1 byl Grosjean v rámci svého krátkého působení u Renaultu v roce 2009.

"Jsem nadšený, že letos postupují směrem nahoru čtyři (francouzští) jezdci," svěřil se prezident automobilky Renault Carlos Ghosn. "Uděláme vše, co budeme moci, abychom je podpořili a pomohli jim."

"Neměli bychom zapomínat, že jsme především francouzská společnost a naším největším trhem je Francie. Proto je naším zájmem mít dobré francouzské piloty v týmech, které používají motor Renault."

Největší šance na vstup do formule 1 v příštím roce mají zřejmě Grosjean s podporou týmu Renault a Vergne s podporou Toro Rosso. Ovšem ani vyhlídky Charlesa Pica nevypadají špatně, mentora mu dělá Olivier Panis a s finanční podporou skupiny Lagardere je teď údajně blízko podpisu s týmem Virgin. Jules Bianchi žádné plány zatím neoznámil, ale pravděpodobně zůstane záložním jezdcem Ferrari.

Motory Renault budou v příštím roce pohánět vozy týmů Red Bull Racing, Renault (resp. Lotus), Williams a Lotus (resp. Caterham).

Doporučujeme

Články odjinud