Francie má devadesátiprocentní šanci na návrat do kalendáře v roce 2013

Francie má devadesátiprocentní šanci na návrat do kalendáře v roce 2013

Vyloučení Grand Prix Jersey z příštího šampionátu otevřelo prostor pro jiný závod, příležitosti se chtějí chopit Francouzi.

Když francouzská vláda nedávno prohlásila, že se ani jeden z projektů návratu do kalendáře formule 1 neobejde bez státních dotací, které nejsou uskutečnitelné, zdálo se, že Grand Prix příští rok v zemi galského kohouta nebude.

Jenomže pořadatelé v Le Castellet pokračovali v hledání partnerů a říkají, že jsou velmi blízko dohodě, která jim financování zajistí. Navíc vyřazení New Jersey si přímo říká o náhradní řešení.

Šéf okruhu Paula Ricarda v Le Castellet Stéphane Clair byl listem Le Figaro dotázán, jaká je teď šance, že se u něj příští rok pojede GP Francie. "Devadesátiprocentní," odpověděl. "Upřímně doufám, že se to podaří. Papírově je to velmi reálné. Jen se bojím detailů. O kandidatuře Magny-Cours nemám žádné zprávy."

"Pracujeme sólo a hlavně nepotřebujeme, aby nám někdo házel klacky pod nohy, jinak to nevyjde. Nikdy jsme nebyli tak blízko k nalezení řešení a data."

Co se týče data, tak podle Claira nemusí Francie nutně nahradit přímo Jersey. "Když se podíváme do kalendáře, všimneme si přesunu GP Belgie, byla předsunuta o jeden týden," vysvětloval. "To by uvolnilo místo první zářijový víkend před GP Itálie."

"Dát za sebou Belgii, Francii a Itálii, to by bylo rozumné. Nahradit GP New Jersey je další možnost, ale to by nám zkrátilo přípravy o dva měsíce a okruh je na červen už rezervovaný."

A kdy bude jasno, zda se Francie skutečně vrátí do kalendáře 2013? "Všechno musíme uzavřít do konce listopadu, abychom měli čas na právní přípravy. 1. ledna musí začít prodej vstupenek. Také budeme potřebovat tři měsíce na přípravu okruhu, ale nebudou to moc velké práce," dodal Clair.

Doporučujeme

Články odjinud