Formulová maturita: Vyznáte se v mistrech světa?

[TEST] Vyznáte se v mistrech světa formule 1 a máte pár minut času? Nabízíme vám možnost ověřit si své znalosti v našem testu. Správné odpovědi najdete na konci článku…
Formulová maturita: Vyznáte se v mistrech světa?

1. Který pilot si vysloužil přezdívku "Létající Skot"?

    A) Jackie Stewart
    B) John Surtees
    C) James Hunt
    D) Nigel Mansell
 

2. Velká cena Španělska 1974 byla prvním vítězstvím pro:  

    A) Jodyho Schecktera
    B) Alana Jonese
    C) Nikiho Laudu
    D) Jamese Hunta
 

 3. Který jezdec získal svůj mistrovský titul až posmrtně?            

    A) Ayrton Senna
    B) Jochen Rindt
    C) Denny Hulme
    D) Mike Hawthorn
 

 4. Který jezdec jako první vyhrál titul mistra světa s týmem Williams?
         
    A) Alan Jones
    B) Keke Rosberg
    C) Nelson Piquet
    D) Carlos Reutemann
 

5. Při Velké ceně USA 2001 slavil své poslední vítězství:
       
    A) Mika Salo
    B) Jacques Villeneuve
    C) Damon Hill
    D) Mika Häkkinen

 
6. Kolik jezdců v historii F1 získalo minimálně jeden titul mistra světa?        

    A) 30
    B) 31
    C) 32
    D) 33
 

7. Pilot původem z kterého státu nikdy neslavil titul mistra světa?
        
    A) z Nového Zélandu
    B) z Mexika
    C) z Kanady
    D) z JAR

 

8. Kolik jezdců v historii F1 získalo svůj první mistrovský titul ve čtyřiadvaceti letech?
      
    A) 0
    B) 1
    C) 2
    D) 3

 
9. Juan Manuel Fangio je nejstarším pilotem, který vyhrál titul mistra světa. Kolik mu tehdy bylo?       

    A) 44 let
    B) 45 let
    C) 46 let
    D) 47 let

 

10. Kolik titulů mají na svém kontě Finové?
       
     A) 2
     B) 3
     C) 4
     D) 5
 

11. Právě dva tituly mistra světa získal:
      
     A) Alberto Ascari
     B) Jack Brabham
     C) Giuseppe Farina
     D) Keke Rosberg

 

12. V padesátých letech získali nejvíc titulů jezdci stáje:     

     A) Alfa Romeo
     B) Maserati
     C) Ferrari
     D) Mercedes

 

13. V roce 1980 vyhrál titul mistra světa:    

     A) Alan Jones ze stáje Williams
     B) Alan Jones ze stáje Arrows
     C) Mario Andretti ze stáje Williams
     D) Mario Andretti ze stáje Lotus

 

14. Který z šampionů F1 začínal na motokárách už ve třech letech? 

     A) Lewis Hamilton
     B) Jenson Button
     C) Fernando Alonso
     D) Kimi Räikkönen

 

15. Kteří jezdci vyhráli během sezony, kdy získali titul, jediný závod?       

     A) Mike Hawthorn a Jack Brabham
     B) John Surtees a Denny Hulme
     C) Keke Rosberg a Mike Hawthorn
     D) Denny Hulme a Keke Rosberg

 

16. Ayrton Senna získal své tituly v letech:    

     A) 1987, 1988, 1991
     B) 1988, 1990, 1992
     C) 1989, 1990, 1991
     D) 1988, 1990, 1991

 

17. Který ze šampionů získal jako jediný v historii F1 neoficiální ocenění „Triple Crown of Motorsport“, tzn. vyhrál GP Monaka, 24 hodin Le Mans a Indy 500?

     A) Jacques Villeneuve
     B) Graham Hill
     C) Nigel Mansell
     D) Mario Andretti

 

18. Kdo jezdil celé dvě sezony formule 1 se startovním číslem 0?  

     A) Michael Schumacher
     B) Ayrton Senna
     C) Damon Hill
     D) Nigel Mansell

 

19. Na jaké pozici skončil Jacques Villeneuve při svém debutu ve formuli 1?

     A) na 1. místě
     B) na 2. místě
     C) na 3. místě
     D) na 4. místě

 

20. Kdo se stal mistrem světa formule 1 díky dobrovolnému odstoupení konkurenta?

     A) James Hunt
     B) Niki Lauda
     C) Mika Häkkinen
     D) Jacques Villeneuve 
 

Řešení naleznete, když následující řádek zabarvíte kurzorem:

Řešení: 1.A, 2.C, 3.B, 4.A, 5.D, 6.C, 7.B, 8.B, 9.C, 10.C, 11.A, 12.C, 13.A, 14.C, 15.C, 16.D, 17.B, 18.C, 19.B, 20.A  

Hodnocení:

20-18 bodů - Jste jako Alan Henry. Ve formulových análech se pohybujete jako ryba ve vodě a náš test pro vás byl téměř urážkou. Takhle lacině, jako jsme to zkusili my, na vás zkrátka nikdo nevyzraje. Z předmětu Mistři světa maturujete s podtrženou jedničkou!

17-15 bodů - Jste jako Murray Walker. Mnozí vás i díky vašim mnohaletým a nepřeberným zkušenostem označují za formulového profíka a experta a ve vašem okolí jste ve znalostech rychlých kol špička. Sem tam sice i vám něco "ulítne", ale chybovat je přeci lidské. I tak se na vysvědčení můžete těšit na jedničku, byť ne tak čistou jako kolega výše.

14-12 bodů - Jste jako Petr Minařík. Nemáte se rozhodně za co stydět, vaše všeobecné znalosti o nejúspěšnějších pilotech formule 1 jsou na velice slušné úrovni. Zřejmě už za sebou máte dlouhá a dlouhá léta sledování a fandění! 

11-9 bodů - Jste jako James Allen. Nějaké ty mezery by se tu už našly. Nejste žádný šprt, který by nemohl spát, kdyby zapomněl na nějaký ten detail. Nebojte se, na propadnutí to rozhodně není, nicméně lepší známku než trojku zkrátka dostat nemůžete. Ale co, hlavní je, že je to doma a ostudě jsme se vyhli!

8-6 bodů - Jste jako rozkoukávající se nově rekrutovaný fanoušek. Při některých otázkách jste si asi nechápavě ťukali na čelo. Více než polovina odpovědí ve vašem případě byla špatně. Čtverka na vysvědčení vám jistě dodá motivaci k samovzdělávání do budoucna, že ano? Žádný učený přeci z nebe nespadl a kdo ví, třeba se z vás v budoucnosti stane nový Miloš Kovářík? 

5-3 body - Jste jako žák Kroupa z filmu Marečku, podejte mi pero, než si ho vzal do parády syn. Bohužel, u každé zkoušky se objeví někdo, kdo odejde s hlavou smutně sklopenou. Tentokrát to nevyšlo, ale berte to z té lepší stránky - správně jste zvolili/odhadli takřka čtvrtinu odpovědí! Snaha byla, nebojte se ale ptát se na věci, kterým nerozumíte, lidí v okolí - jistě vám rádi pomohou a společně se dostanete k mnohem uspokojivějším výsledkům. U opravek se těšíme na lepší výkon a hlavně pěknou známku!

2-0 bodů - Jste jako kolega Michal Mikoláš. Důvodů pro tento nehezký výsledek může být několik - jste příslušník jiného státu neovládající češtinu, nebo jste na tento web zabrousil/a náhodou a o formuli 1 víte přibližně to, že se jedná o závody autíček, či jste měl/a velmi, ale opravdu velmi náročnou noc a teď trpíte úpěnlivým bolehlavem. Bohužel, je to kule jako Brno a uvidíme se v září! 

Sledujte F1Sport.cz na Facebooku Další článek
20. srpna | Pierre Gasly vyhrál první závod v japonské super formuli.
19. srpna | Nico Hülkenberg dnes slaví třicetiny.
14. srpna | Před 29 lety zemřel Enzo Ferrari.
14. srpna | Guenther Steiner si nemyslí, že nové partnerství mezi Sauberem a Ferrari ovlivní vztah mezi Haasem a Ferrari.

GP Belgie 2017

Pátek 25. srpna 2017
1. trénink 10.00–11.30
2. trénink 14.00–15.30
Sobota 26. srpna 2017
3. trénink 11.00–12.00
Kvalifikace 14.00–15.00
Neděle 27. srpna 2017
Závod 14.00

Nejčtenější články

Räikkönen má v hlavě GPS a Alonsa lze zvládnout, říká Boullier

Räikkönen má v hlavě GPS a Alonsa lz…

Eric Boullier promluvil o jezdcích, se kterými během svého působení v F1 spolupracoval.

17.  8.  2017 | | 94 N/A
Technika v Rakousku, Británii a Maďarsku

Technika v Rakousku, Británii a Maďa…

Spalování oleje, předehřívání hydraulického zavěšení kol, ale také novinky, které v posledních třech závodech před letní přestávkou představily jednotlivé týmy.

včera | | 49 N/A
Räikkönen: Rychlost stále mám

Räikkönen: Rychlost stále mám

Kimi Räikkönen si myslí, že má stále rychlost na to závodit na čele startovního pole formule 1.

16.  8.  2017 | | 49 N/A
Wolff je překvapen vztahem Hamiltona s Bottasem

Wolff je překvapen vztahem Hamiltona…

Šéf týmu Mercedes Toto Wolff podle svých slov nečekal, že spolu budou Lewis Hamilton a Valtteri Bottas spolupracovat tak dobře, jak spolupracují.

20.  8.  2017 | | 47 N/A
Alonso nevylučuje odchod z F1, rozhodnutí o budoucnosti odkládá

Alonso nevylučuje odchod z F1, rozho…

Fernando Alonso se chce rozhodnout o své budoucnosti do prosince. Odchod z formule 1 nevyloučil.

18.  8.  2017 | | 155 N/A