Formuli 1 hrozí odložení plánů na snižování nákladů

Formuli 1 hrozí odložení plánů na snižování nákladů

Nebudou-li v průběhu soboty Světové radě motorsportu předloženy konkrétní návrhy, bude jakákoliv další změna pro rok 2013 vyžadovat konsensus všech týmů.

Auto Motor und Sport informuje, že minulý týden ve Valencii proběhla mnohá emotivní jednání, kterých se mimo jiné účastnil i Bernie Ecclestone a Jean Todt. Spousta věcí však stále zůstává nevyřešených. Na relativně snadné změny pravidel přitom zbývá již málo času, jako nejpozdnější termín je uváděn 30. červen. Ztráta jednoho z důležitých sponzorů by údajně mohlo vážně ohrozit až sedm z dvanácti současných týmů. Toto Wolff, spolumajitel Williamsu, volá po výrazných postizích v případě překročení rozpočtových stropů. Frank Williams naopak s podobnými kroky nesouhlasí. 

"Nepřeji si, aby do tohoto byznysu vstupovala další strana. Dávání si pozor na někoho slídícího kolem není dobré. Bylo by to jako každodenní čekání na návštěvu z berního úřadu," řekl Williams v nyní nedostupném rozhovoru na oficiálních stránkách formule 1. 

Spekuluje se, že týmy středu pole se nejvíce obávají nákladů spojených s novými šestiválci a systémy KERS. Prezident FIA Jean Todt se dušuje a slibuje, že přechod na nové agregáty pro týmy rozhodně nebude likvidační. Lotus a Force India naopak nesouhlasí s omezením času na využívání aerodynamického tunelu. 

Doporučujeme

Články odjinud