Formule E vrací do Švýcarska okruhové závody

Formule E vrací do Švýcarska okruhové závody

Desátého června příštího roku se na městském okruhu v Curychu uskuteční závod šampionátu Formule E. Do Švýcarska se tak okruhové závodění vrátí po více než šedesáti letech.

V roce 1955 došlo během slavného závodu 24 hodin Le Mans k jedné z nejtragičtějších nehod v historii motorsportu. Francouz Pierre Levegh havaroval se svým vozem v nájezdu na cílovou rovinky a usmrtil třiaosmdesát diváků. Čtyřiaosmdesátou obětí byl on sám.

V reakci na tuto tragédii zakázalo Švýcarsko na svém území okruhové závody pod hlavičkou FIA. V roce 2015 však došlo ke změně v právní úpravě, která v alpské zemi do budoucna umožnila závody elektrických vozů.

Curyšská ePrix se uskuteční příští rok, konkrétně desátého června. Bude se jednat o poslední závod sezóny Formule E na evropském území. Z Curychu se jezdci a týmy přesunou na severoamerický kontinent, kde sezónu 2017/2018 ukončí dva dvojité (závod v sobotu i v neděli) závodní víkendy v New Yorku a v Montrealu.

„Kalendář příští sezóny obsahuje čtyři nové destinace a je velmi vzrušující. Jsem nadšený z toho, že Formule E více než po šedesáti letech vrací závodění do Švýcarska,“ řekl v oficiální prohlášení šéf Formule E Alejandro Agag.   

Foto: FIA Formule E

Doporučujeme

Články odjinud