Formule E se stěhuje do Mexika, některé piloty čekají penalizace

Formule E se stěhuje do Mexika, některé piloty čekají penalizace

Kolotoč šampionátu elektrických monopostů FIA Formula E se přesunul do Mexika, kde týmy a jezdce v sobotu čeká pátý závod sezóny 2017/2018.

Formuli E bude v metropoli Mexico City již potřetí hostit okruh Autódromo Hermanos Rodriguez, na kterém se pořádá i grand prix vozů formule 1.

Okruh bratří Rodriguezů leží v nadmořské výšce přesahující dva a půl tisíce metrů, což z něj dělá nejvýše položené místo na světě, kde závodí monoposty Formule E.

Pro potřeby série elektrických formulí se využívá speciální verze tohoto okruhu s délkou 2093 metrů. Oproti „klasické“ verzi využívají piloti Formule E pouze zkrácenou startovní a cílovou rovinku a odlišná je i technická sekce na baseballovém stadionu.

Závody Formule E v letech 2016 a 2017 zde vyhráli Jerome d’Ambrosio a Lucas di Grassi.

Di Grassiho mizérie pokračuje

Obhájce mistrovské titulu ze sezóny 2016/2017 Lucas di Grassi je po čtyřech závodech jediným stálým pilotem Formule E, který ještě nezískal ani bod. Brazilcovu stáj Audi totiž neustále sužují technické potíže.

Relativně špatné vyhlídky na zisk prvního bodu má di Grassi i před sobotním závodem v Mexiku. Po výměně střídače u jeho monopostu bude brazilský jezdec penalizován poklesem o deset míst na startovním roštu.

Pro di Grassiho to bude v Mexiku již druhá penalizace poklesu na startovním roštu v řadě. Zároveň se jedná o třetí po sobě jdoucí závodní víkend, kdy musí Audi tuto součástku měnit.

Penalizaci obdrží i Lynn s Birdem

Poklesem o deset míst na startovním roštu bude potrestán i pilot stáje DS Virgin Racing Alex Lynn.

Čtyřiadvacetiletý Brit musel pro poruchu převodovky odstoupit z ePrix v čilském Santiagu. Právě její výměna Lynnovi způsobí zhoršenou startovní pozici pro sobotní závod.

Stejnému trestu nakonec neunikne ani Lynnův týmový kolega Sam Bird. I druhý britský jezdec stáje DS Virgin bude za výměnu převodovky „odměněn“ penalizací v podobě poklesu o deset míst na startovním roštu.

TV vysílání sobotní ePrix

Živý přenos kvalifikace (19:00) i závodu (22:45) Formule E v Mexico City nabídne v sobotu kanál Eurosport 1.

Foto: FIA Formula E

Doporučujeme

Články odjinud