Formule E: Buemi ovládl také závod v Paříži

Formule E: Buemi ovládl také závod v Paříži

Jen jeden z dosavadních šesti závodu letošní sezóny formule E vyhrál někdo jiný, než Sébastien Buemi. Nově si připsal vítězství také v Paříži.

Buemi vyhrál kvalifikaci na závod formule v Paříži. V první řadě vedle něj stál Vergne, druhá řada patřila Lopezovi a Gutiérrezovi. Největší rival Buemiho – di Grassi startoval až z 13. místa.

Úvodní kola závodu proběhla bez větších dramat. Gutiérrez, který ve formuli E odjel v Paříži svůj třetí závod, se začal propadat pořadím. Dostali se před něj postupně Heidfeld a Rosenquist.

Di Grassi byl po startu až 15. a snažil se dostat před Da Costu. Oba nakonec kolidovali. Da Costa měl poškozený vůz, di Grassi pokračoval v závodě. Na trati byla vyhlášena FCY, což je obdoba virtuálního safety caru.

Většina jezdců toho využila a už po 16 z 49 kol zajela do boxů. Na trati zůstal Conway, který se na pár kol dostal do vedení závodu.

Di Grassi na zastávkách vydělal a dostal se 10. místo. Jak se ovšem ukázalo, bylo to za cenu porušení minimálního času, který musí jezdec v boxech strávit. Di Grassi za to dostal penalizaci průjezd boxy a přišel o šanci na zisk bodů. V závěru závodu se pokoušel alespoň bodovat zajetím nejrychlejšího kola závodu.

Ve 34. kole boural do té doby druhý Vergne. Na trať musel safety car. Po třech kolech byl závod restartován. Di Grassi svou snahu o zajetí nejrychlejšího kola přehnal a ke konci závodu boural i on. Závod tak byl dojet pod safety carem.

Závod vyhrál Buemi před Lopezem a Heidfeldem.

Výsledky

Doporučujeme

Články odjinud