Formule E: Buemi nenašel přemožitele ani v Buenos Aires

Formule E: Buemi nenašel přemožitele ani v Buenos Aires

Formule E má za sebou třetí závod aktuální sezóny. Lucas di Grassi pole position ve vítězství neproměnil. Ze třetího vítězství v řadě se radoval Buemi.

Lucas di Grassi získal v Buenos Aires své první pole position ve formuli E. Z první řady vedle něj odstartoval Vergne, druhá řada patřila Buemimu a Turveyovi.

Úvod závodu proběhl bez větších problémů. Závodění pouze na chvíli zastavila žlutá fáze poté, co Carrol odstavil svůj vůz.

Di Grassi si po startu pohlídal první pozici, ale už ve třetím kole mu ji vzal Vergne. O pár zatáček později se před di Grassiho dostal také Buemi.

Bývalý pilot Toro Rosso se z vedení dlouho netěšil. Po dvou kolech se před něj dostal Buemi, který už vedení do cíle závodu nepustil.

Naopak di Grassimu se nedařilo. Propadl se i za Turveye a po 12 kolech se před něj dostal také Prost.

Před zastávkami v boxech bylo pořadí Buemi, Vergne, Turvey, Prost, di Grassi, Piquet. Turveyovi jako jedinému ze špičky zastávka příliš nevyšla a propadl se pořadím.

Di Grassi se později dostal zpět před Prosta a v cíli závodu mu patřilo třetí místo. Byl ovšem vyšetřován za nebezpečné opuštění boxů.

Dalším závodem je 1. dubna Mexico City

Doporučujeme

Články odjinud