Formule 2 se příští rok nepojede, jezdci o ni nemají zájem

Formule 2 se příští rok nepojede, jezdci o ni nemají zájem

Pořadatel formule 2 Jonathan Palmer se dohodl s FIA, že se příští rok tento šampionát neuskuteční. Nemusí to však znamenat definitivní konec.

Formule 2 se na scénu vrátila v novém formátu v roce 2009, ale jak se ukázalo, její koncepce nebyla správná. Palmer proto pátý a poslední rok smlouvy s FIA vynechá.

"Jak měla FIA v úmyslu, F2 vždy nabízela mimořádnou hodnotu a rovnocenné podmínky svým soutěžícím. Ale postupně vyšlo najevo, že koncept jediného týmu, který tyto výhody nabízí, přináší kompromisy, které celkově zmenšily její přitažlivost pro jezdce," vysvětloval Palmer.

"S FIA jsme se shodli, že by budoucí F2 měla fungovat konvenčnějším způsobem s více týmy. Ostatní šampionáty na úrovni F2 se také staly přitažlivější díky výkonnostním vylepšením a je logickým závěrem, že by se počet startovních čísel v posledním roce (2013) F2 snížil, možná významně."

"Jsem přesvědčený, že máme zodpovědnost vůči soutěžícím, kteří plánují své sezóny 2013 a kariéry, nepokračovat s F2, pokud nevěříme v další silnou sezónu. Proto jsme tuto záležitost probrali s FIA, která to chápe a akceptuje naše doporučení nepokračovat."

Palmer dodal, že s FIA jedná o případném budoucím formátu formule 2, která by se jezdila od roku 2014 či později.

Doporučujeme

Články odjinud