Formule 1 ukončila přátelství mezi Vergnem a Ricciardem

Formule 1 ukončila přátelství mezi Vergnem a Ricciardem

Jean-Eric Vergne a Daniel Ricciardo otevřeně přiznávají, že formule 1 změnila jejich vztah. Stali se z nich velcí soupeři.

Ricciardo a Vergne jsou dlouhodobými členy programu Red Bullu pro mladé jezdce. Když se spolu v roce 2011 sešli ve Světové sérii Renault, stali se z nich kamarádi a vídali se i mimo závodní okruhy. Loňský postup do formule 1 to ale ukončil.

"Nevím, jestli nemůžeme mít vztah proto, že jsme ve formuli 1, nebo protože si myslí, že mě definitivně porazil, ale ne, mimo okruhy se nevídáme a nejsme přátelé," uvedl Vergne pro The Age. "Ale abych byl zcela upřímný, je mi to jedno. Je to dobrej kluk. Oba jsme šikovní."

"Nemám s tím vůbec žádný problém, protože když dojde na chvíli, kdy potřebujeme spolupracovat na zlepšování vozu a tlačení týmu vpřed, dokážeme to. Máme dobrý pracovní vztah. Nemám zájem jezdit na dovolenou s týmovým kolegou. Mám své přátele... A nepotřebuji další."

Podle Ricciarda došlo k ukončení přátelství přirozeným vývojem. "Nikdy nedošlo na hádku nebo tak něco. Nikdy nenastalo něco, co by to přátelství ukončilo, prostě došlo k oddělení v rámci soutěživosti," komentoval australský závodník.

"Asi jsme jako většina ostatních týmových kolegů. Mimo okruhy se spolu nebavíme. Děláme si jen své věci. Myslím, že tak by to mělo být. Když jste s někým přímý soupeř, chcete mít svůj vlastní prostor."

"Asi by bylo těžké být opravdovými přáteli, protože nakonec bojujeme o jedno místo (u Red Bullu Racing), a k tomu nemůžete přistupovat konzervativně. Takže podle mě je dobré si držet odstup. Jsme velmi soutěživí, a tak by to mělo být."

Souboj týmových kolegů u týmu Toro Rosso byl loni vyrovnaný, Ricciardo byl lepší v kvalifikacích, Vergne měl navrch v závodech, získal větší počet bodů.

Doporučujeme

Články odjinud