Formule 1 příští rok začne až v dubnu

Formule 1 příští rok začne až v dubnu

Formuli 1 zřejmě příští rok čeká nejpozdější start od roku 1988. První závod proběhne stejně jako v posledních letech v Austrálii, ale nebude to kolem 15. března, ale až na počátku dubna.

Kalendář na příští rok ještě samozřejmě není hotov, ale už se objevila první zajímavá informace. V Melbourne už totiž podle Autosportu znají datum závodu v příštím roce a je překvapivé – 3. dubna. Stejně pozdě otevřela formule 1 sezónu naposledy v roce 1988. Bylo to tehdy ve stejný den, ale na opačném konci světa v Brazílii. V 50. a 60. letech ale začínala sezóna mnohdy až v květnu.

Zatím není jasné, proč se FOM rozhodl začátek sezóny posunout. Není to tak dávno, co sezóna formule 1 končila v říjnu. Postupně se ale kalendář rozšířil a nyní končíme až v hloubi listopadu. Se začátkem se ale v posledních mnoha letech hýbalo jen zpětně – sezóna začínala před pár lety spíše koncem března a nyní v jeho polovině.

Pravděpodobně se dočkáme zhuštěného programu (kratších přestávek mezi závody). Čína jako druhý závod má totiž následovat už týden po Austrálii. Týmy by díky menším přesunům mohly ušetřit náklady, ale pro personál bude vše mnohem náročnější.

Foto:Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud