Formule 1 je teď skvělá a zábavnější než dřív, říkají Button a Massa

Formule 1 je teď skvělá a zábavnější než dřív, říkají Button a Massa

Jenson Button a Felipe Massa se také postavili na obranu Pirelli. Pneumatiky dělají závody lepší, než byly v minulosti.

Po sérii kritických vyjádření na adresu pneumatik se ohlásili také jejich zastánci. Po Lotusu a Kimim Räikkönenovi to udělali Jenson Button a Felipe Massa.

"V tomto sportu nebudeme spokojení se vším, v žádném sportu, ale myslím, že závodění je dobrá zábava," řekl pilot McLarenu. "Já jsem v minulém závodě pocítil dopady, jaké to má. Jel jsem na méně zastávek a většinu závodu se starými pneumatiky, ale když jste jeli na tři zastávky, zdálo se, že je to dost zábavný závod, mohli na to tvrdě tlačit."

"V minulosti jsme měli pneumatiky, které vydržely celý závod, a vůbec se nepředjíždělo. Je těžké dostat to rovnováhy, ale máme dvě nebo tři zastávky, což myslím byla ta myšlenka pro rok 2013, a hodně týmů bojuje vpředu. Myslím, že formule 1 je teď skvělá."

Felipe Massa uznal, že pneumatiky kladou nemalé nároky na jezdce, ale zároveň zajišťují, že je formule 1 atraktivnější.

"Z pohledu jezdce to určitě není vždy snadné, když musíte šetřit pneumatiky, občas máme těžký život," připustil. "Ale když jste doma a díváte se na to, myslím, že se teď závody dobře sledují, jsou mnohem lepší než dřív. Mnoho lidí si stěžuje na Pirelli, ale já si myslím, že tomuto sportu dávají dobrý směr."

Doporučujeme

Články odjinud