Formule 1 a HD

"Zájem" pro Ecclestona znamená ochota televizí uzavřít "vylepšené smlouvy".


Když zůstaneme u sportu, jaký jiný je technicky vyspělejší než právě formule 1? A právě ta čeká na přenosy v rozlišení High Definition (HD) snad nejdéle. HD má fotbal, hokej, golf, tenis, MotoGP.... ale u F1 je podle Bernieho Ecclestona nutný zájem televizních stanic.

Ani letos si neužijeme přenosy F1 ve formátu HD. A to navzdory skutečnosti, že u vybraných loňských závodů byly přítomny HD kamery. Ano, pořizení HD obrazu tak, aby mohl být předán stanicím, které umí HD vysílat v zemi, kde je dostatek "nosičů" HD signálu, není levná záležitost. A tím se dostáváme k jádru věci.

Ecclestonem vyžadovaný dostatečný zájem nespočívá pouze v tom, že si dostatek televizí mající uzavřené smlouvy s FOM řekne o signál HD: "Ano, my jej chceme! Sím, sem s ním"!

"Zájem" pro Ecclestona znamená ochota televizí uzavřít "vylepšené smlouvy". A to znamená více peněz. Proč by měl navzdory obrovským příjmům Ecclestone financovat pořizování signálu HD ze svého?

Pro představitele jiných sportů je poskytování jejich soutěží ve formátu HD samozřejmou otázkou prestiže. Dokud ale Ecclestone v této škatulce neuvidí silnější tok peněz směrem dovnitř než ven (s dostatečným rozdílem), nehne pro HD ani prstem.

Doporučujeme

Články odjinud