Formuje se tu budoucí mistr světa, říká Wolff o Verstappenovi

Formuje se tu budoucí mistr světa, říká Wolff o Verstappenovi

Šéf Mercedesu Toto Wolff věří, že Max Verstappen bude jednoho dne mistrem světa formule 1.

O uplynulé Velké ceně Brazílie Verstappen kolidoval s Estebanem Oconem, který se snažil smazat ztrátu jednoho kola a ve druhé zatáčce okruhu Interlagos chtěl předjet vedoucího Verstappena. Mezi oběma došlo ke kolizi, po které Verstappen přišel o první místo. Po závodě došlo mezi oběma piloty ještě ke strkanicím.

Ocon dostal za svůj útok na trati penalizaci 10 sekund stop&go a Verstappen za fyzický útok po závodě trest dvou dnů veřejně prospěšných prací.

Podle Wolffa to ukazuje, že se má Verstappen ještě co učit. „Můžete vidět, že se tu formuje budoucí mistr světa. Má neuvěřitelný talent a rychlost,“ řekl Wolff.

„A myslím, že jakmile se obrousí ostré hrany, bude někým, kdo se jednoho dne stane mistrem světa. Za pár let se bude dívat na tento záznam a možná si na to udělá svůj vlastní názor o tom, zda to chování bylo správné nebo ne. Tyto věci však nemůžete urychlit, je to proces učení,“ dodal.

Wolff se Oconova chování zastal. „Emoce jsou na vysoké úrovni a myslím, že ten incident byl smolný. On (Ocon) byl na nových pneumatikách, mnohem rychlejší, snažil se dostat do stejného kola, což je správné,“ řekl.

„Pak kolidovali, a jelikož byl Max v čele, tak je to podle mě incident, kterému by se Esteban chtěl vyhnout než být tady kritizován v médiích.“

Na Oconovu stranu se přiklonil také letošní mistr světa Lewis Hamilton.

„Chcete se dostat dopředu, máte mnohem rychlejší pneumatiky a jste v pasti. Pokud máte mnohem rychlejší pneumatiky a jezdec před vámi na to netlačí naplno, což Max nedělal, protože šetřil pneumatiky, takže jen kroužil a zdržoval ho, tak do toho půjdete a pokusíte se dostat před něj. Nemám pocit, že by to byla na 100 % chyba jednoho, spíše tak 60/40, kdo ví,“ řekl Hamilton.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud