Force India: Ztrácíme kvůli pneumatikám, ale nechceme se na to vymlouvat

Force India: Ztrácíme kvůli pneumatikám, ale nechceme se na to vymlouvat

Týmu Force India se nedařilo ani v italské Monze, která mu měla sednout. Za problémy vidí pneumatiky, ale říká, že je musí zvládnout.

Do Velké Británie nasbíral indický tým celkem 59 bodů. Pak přišly změny pneumatik a od té doby přidal za čtyři Grand Prix jen další dva body. A to přesto, že poslední dva okruhy měly být jeho doménou.

Ve Spa bodoval, ale v Itálii vyšel naprázdno. "Celý víkend jsme se trápili na trati, která nám měla vyhovovat," konstatoval spolumajitel stáje Vidžaj Mallya v rozhovoru pro Autosport. "V minulosti se nám tam dařilo, ale z nějakého důvodu jsme nedokázali najít rychlost a optimalizovat výkonnost pneumatik. V minulosti jsme na tom tak špatně nikdy nebyli."

"V závodě jsme zkusili pár věcí jinak, což jsme v trénincích a kvalifikaci neudělali, a byli jsme příjemně překvapeni, když Adrian nabral rychlost, ale to nás neutěší. Nakonec je důležitý výsledek."

Force India zatím neumí pracovat s obutím tak, jako v první polovině sezóny, kdy Pirelli používalo původní specifikaci s kovovým pásem.

"Musíme lépe pochopit chování těchto pneumatik a snad to překonáme před Singapurem, který je také okruhem, jenž by nám měl sedět. Ale na Itálii nemáme žádné výmluvy, prostě jsme nebyli dost dobří."

Pirelli u nových pneumatik sice použilo známou loňskou konstrukci, ale letošní monopost Force Indie byl optimalizovaný kolem letošní původní specifikace.

"Auto je jiné než loni. Bylo navrženo a postaveno pro pneumatiky 2013, které jsme měli do Silverstonu. Do té doby jsme podávali opravdu dobré výkony, pak jsme se po změně pneumatik trápili. To je fakt, ne výmluva," dodal Mallya.

Doporučujeme

Články odjinud