Force India změní kvalifikační strategii

Force India změní kvalifikační strategii

V Itálii tým špatně odhadl situaci a v důsledku podcenění zrychlujících soupeřů Sergio Pérez nepostoupil ani z první části kvalifikačních bojů.

Po první sérii měřených kol první části kvalifikace na Monze byl Sergio Pérez na patnáctém, tedy posledním postupovém místě. Tým měl za to, že zajetý čas bude k postupu stačit. Rozhodl se proto Péreze ponechat v garáži a ušetřit pneumatiky. Jak se ale později ukázalo, stáj Racing Point Force India, jak se v současnosti správně nazývá, situaci podcenila. Trať se zrychlovala a mexický jezdec vypadl. A to o jednu tisícinu sekundy.

Force India situaci zanalyzovala a rozhodla se, že z důvodu snížení rizika předčasných výpadků budou standardem dvě měřené jízdy. Jednu sadu měřených kol piloti zajedou jen v případě, že postup do další části kvalifikace je skutečně jistý.

„Měli jsme Sergia poslat na trať, byla to chyba. Chyby by vás měly poškodit a poučit, což se stalo. Standardně teď budeme na trať vyjíždět dvakrát,“ prohlásil šéf týmu Otmar Szafnauer.

Ohledně očekávaného angažování Lanca Strolla na místo závodního jezdce nebyl Szafnauer příliš konkrétní. Případná změna v jezdecké sestavě prý bude záležet na více faktorech.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud