Force India vylepšuje svou továrnu

Force India vylepšuje svou továrnu

Tým Force India má za sebou svou nejúspěšnější sezónu ve formuli 1. Nyní se rozhodl vytvořit plány pro to, aby mohl celý tým fungovat pod jednou střechou.

Tým v loňské sezóně obhájil své čtvrté místo v konečném hodnocení Poháru konstruktérů, když se mu podařilo získat rekordních 187 bodů. Podle technického ředitele Andrewa Greena týmu pomohly investice v roce 2017 zlepšit vývoj a rozvíjet znalosti o vozu.

Vzhledem ke snaze týmu navázat na své úspěchy a udělat další krok Force India chce, aby se veškeré operace týmu prováděly pod jednou střechou, a proto se rozhodla rozšířit svou továrnu v Silvestonu.

„Velmi pomůže, když budou všichni pod jednou střechou, teď jsme rozděleni v poměru 75:25,“ řekl pro Motorsport.com provozní ředitel týmu Otmar Szafnauer. „Do dvou nebo tří let snad budeme mít všechny pod jednou střechou.“

Force India v roce 2015 začala používat větrný tunel Toyoty v Kolíně nad Rýnem. Podle Szafnauera Force India pracuje s německou skupinou na zlepšení tohoto zařízení, stejně jako na možnostech zvýšení výrobních kapacit a účinnosti CFD (studie obtoku vzduchu kolem vozu, pozn. redakce).

„Větší výrobní kapacita pomůže, stejně jako efektivita větrného tunelu a CFD. Jsou to ještě velké kroky, které musíme udělat, abychom se buď posunuli o další krok vpřed nebo zůstali tam, kde jsme.“

„Některé z těchto věcí se teď dějí, jiné budou zavedeny v krátkodobém horizontu, zatímco další ve střednědobém horizontu. Pracujeme s nimi (Toyotou), abychom zefektivnili jejich větrný tunel. K některým změnám již došlo.“

Pro Force Indii je přitom zisk čtvrtého místa v Poháru konstruktérů velmi důležitý zejména vzhledem k finančním bonusům, které za umístění tým dostal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud