Force India vyčkává, jestli bude Sutil obviněn

Force India vyčkává, jestli bude Sutil obviněn

Majitel týmu Force India Vidžaj Mallya stojí za Adrianem Sutilem, který by měl čelit žalobě za napadení spolumajitele týmu Renault Erica Luxe. Dokud nepadne formální obvinění, nic se nezmění.

Právní zástupce Erica Luxe řekl, že na Sutila podá trestní oznámení za napadení v šanghajském nočním klubu, které skončilo zraněním na krku.

"Co se mé pozice týče, bylo zveřejněno tiskové prohlášení, které ten incident popisuje," komentoval Mallya v Monaku. "Nevíme o tom, že by byla v jakékoliv zemi podána formální stížnost kvůli nějakému prohřešku Adriana. Takže by bylo velmi nevhodné, kdybychom předpokládali, že něco udělal."

"Také by bylo předčasné předpokládat, že bude shledán vinným, a začít proti němu konat. Takže moje pozice je velmi jasná. Jestli vůbec obdržíme nějakou formální stížnost, nebo bude podána žaloba v nějaké zemi, tak učiníme vhodné kroky v tu dobu. Ale nemůžeme předbíhat."

Mallya také odmítl spekulovat, co by udělal, pokud by byl Sutil shledán vinným z ublížení na zdraví. Ale naznačil, že jistotu setrvání ve voze mít jezdec nemůže.

"Víte, smlouvy nekryjí špatné chování. Dokud nebudu přesvědčen, že k němu došlo, platí smlouva," uvedl. "A nejsem ochoten dělat předčasné závěry na základě tiskového prohlášení od potenciálně či údajně poškozené strany. Nevím, co se tam stalo, nikdo z mých lidí neví, co se během toho incidentu stalo, takže je to věc justice. Pokud bude Adrian obviněn, budiž. Pokud se to stane, situaci vyhodnotím."

Doporučujeme

Články odjinud