Force India VJM3 debutuje až v Jerezu, první testy vynechá

Adrian Sutil oznámil, že se nový vůz týmu Force India nezúčastní prvních předsezónních testů ve Valencii, stejně jako monopost Red Bull RB6 vyjede poprvé až v Jerezu.

"Celý tým tvrdě pracuje, aby vyvinul co nejlepší vůz," řekl Sutil. "A v tuto chvíli to vypadá velmi, velmi slibně. Nová pravidla jsou určitě výzvou pro všechny, takže abychom mohli říct, jak dobře jsme si tato nová pravidla vyložili, musíme si počkat na první test v Jerezu, kde usednu do VJM3 poprvé."

Německý pilot je přesvědčený, že se Force Indii podaří navázat na loňské úspěchy. Ostatní týmy musí šetřit a podstoupit reorganizaci kvůli úsporným opatřením, zatímco stáj Vidžaje Mallyi pokračuje jako obvykle.

"To, co v minulosti asi bylo nedostatkem, je teď pro nás velká výhoda," uvedl Sutil. "Protože jsme zvyklí pracovat s malým rozpočtem a menším počtem lidí. Můžeme se naplno soustředit na vývoj stejně jako v minulých letech, aniž bychom museli věnovat energii zmenšování týmu."

"Ostatní týmy se musí naučit, a asi to bude bolestivé, jak efektivně pracovat s menším počtem lidí a nižším rozpočtem. To může chvíli trvat, takže rok 2010 by pro nás mohl být velkou příležitostí."

Aktuální harmonogram testů a představení vozů si můžete prohlédnout ZDE (dnes přibyl Mercedes GP, vůz představí 25. ledna ve Stuttgartu).

Doporučujeme

Články odjinud