Force India vidí větší hrozbu v Renaultu než v McLarenu

Force India vidí větší hrozbu v Renaultu než v McLarenu

Čtvrté místo v Poháru konstruktérů letošní sezóny mistrovství světa vozů formule 1 zatím drží McLaren, tým Force India si však myslí, že o něj bude bojovat spíše s Renaultem.

Fernando Alonso z McLarenu zatím bodoval ve všech letošních závodech, tři ze čtyř závodů dokončil v bodované desítce také jeho týmový kolega Stoffel Vandoorne. Na druhou stranu, jezdcům McLarenu se zatím nepodařilo v kvalifikaci dostat do Q3, zatímco ve všech čtyřech kvalifikacích byli v Q3 oba piloti Renaultu. Tovární tým francouzské automobilky je na pátém místě jen o bod za McLarenem.

Sergio Pérez minulý víkend v Baku dojel na třetí pozici a Force Indii patří průběžné šesté místo, ovšem zástupce šéfa týmu Bob Fernley by to rád změnil.

„Myslím, že jsme čtvrtí nejrychlejší jak v závodě, tak v kvalifikaci,“ řekl Fernley pro RACER. „Záleží ale na daném okruhu. Myslím, že jsme ještě zcela nevyřešili naše problémy s korelací v oblasti aerodynamiky, které jsme měli po Melbourne. V Bahrajnu jsme ale podle mě byli silnější, velmi dobře jsme na tom byli také v Číně a myslím, že jsme v obou těchto závodech měli bodovat.

Dává nám to příležitost znovu se na to podívat. Posunulo nás to na šesté místo za Renault a McLaren. Myslím, že v Bahrajnu a v Číně jsme mohli McLaren porazit, bylo to o incidentech v prvním kole. Zdá se, že Renault podává vyrovnanější výkony, a proto to zřejmě bude těžší.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud