Force India svůj název letos měnit nebude

Force India svůj název letos měnit nebude

Ostrý start sezóny je tady a Force India dosud nezměnila svůj název. Jisté je, že ke změně jména v letošním roce už nedojde.

Tým formule 1 může změnit svůj název, ale musí tak udělat před sezónou. FIA a Liberty Media nechtějí změny názvů týmů v průběhu sezóny, aby se zabránilo zmatkům.

Force India už od poloviny loňského roku zvažuje změnu svého názvu. Primárně by vypustila slovo India. S Indií tým nemá moc společného a chce být světovější. Ve hře byl název Force One Racing, ale ten by nejspíše neprošel, protože je až příliš podobný slovnímu spojení formula one.

Oficiální název týmu je dnes Sahara Force India. Titulární sponzor, kterým je formálně Sahara, by rád tuto pozici přenechal jinému sponzorovi. Nejblíže k tomu má BWT, což je firma, která může za růžové zbarvení vozů.

K dohodě ale zatím nedošlo. Mimo jiné proto, že za titulní sponzorství bude muset dát BWT více peněz.

Podle Auto Motor und Sport chce Force India změnit název týmu najednou. Ve hře je nejen vstup nového titulárního sponzora, ale možná také prodej týmu. Spekulovalo se, že okolo Force Indie krouží výrobce energetických nápojů Rich Energy, ale byla to zřejmě opravdu jen spekulace.

Foto: Getty Images / Dan Istitene 

Doporučujeme

Články odjinud