Force India si věří na páté místo v šampionátu a pódium v závodě

Force India si věří na páté místo v šampionátu a pódium v závodě

Grand Prix Evropy byla pro Force Indii letošním nejlepším závodem, odvezla si z něj 16 bodů. Majitel týmu Vidžaj Mallya je přesvědčený, že bude následovat posun nahoru v tabulce šampionátu.

Force Indii teď patří v poháru konstruktérů osmé místo, ale na sedmý Williams ztrácí jen bod a na šestý Sauber 16 bodů. Mallya ovšem míří ještě výš.

"Jdeme nahoru. Určitě si plníme cíle," řekl pro oficiální stránky formule 1. "Letos chci skončit na pátém místě v poháru konstruktérů a držme si palce, zdá se, že se tam posouváme."

Mallya je optimista také proto, že podle něj mohl jeho tým získat stejně dobrý výsledek už v Kanadě. Měl na něj rychlost, ale chyboval při volbě strategie. Teď se soustředí na jeden z domácích závodů, v Silverstonu totiž má továrnu.

Aby se blýskl před svými zaměstnanci, nasadí velký balík úprav. "Uděláme vše, co bude třeba, abychom nasadili co nejvíc vylepšení, abychom byli ještě konkurenceschopnější. To je samozřejmé," potvrdil.

Stálým cílem Force Indie jsou bodovaná umístění, v domácím závodě by si pak Mallya chtěl splnit jednu vyšší ambici. "Chceme být na pódiu. Myslím, že jsme tomu teď blízko," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud