Force India si stojí za rozhodnutím vynechat druhý bahrajnský trénink

Force India si stojí za rozhodnutím vynechat druhý bahrajnský trénink

Tým Force India plnil během uplynulého víkendu titulky především kvůli svým potížím mimo trať, ale zástupce šéfa týmu Bob Fernley by ani s odstupem času nic neměnil.

Ještě než monoposty vyjely v Bahrajnu na trať, stalo se několik členů Force Indie svědky nepokojů na dálnici do Manamy. Poblíž jejich vozu dopadla zápalná láhev, což je polekalo, a nakonec dva lidé tým předčasně opustili a vrátili se domů.

Podle vedení Force Indie se nepříjemná atmosféra a obavy z dalších incidentů rozšířily na celý tým, proto padlo rozhodnutí vynechat druhý volný trénink a vrátit se dřív do hotelů.

"Za to, co jsme udělali, jsme sklidili trochu výsměch, ale já si myslím, že se to v průběhu víkendu ukázalo jako správné," komentoval Fernley pro Autosport. "Jsem rád, že jsme udělali rozhodnutí, která nebyla snadná. Myslím, že ničeho nelitujeme."

"Bylo nešťastné, že jsme do všeho byli zataženi takovým způsobem, a byli jsme pod obrovským tlakem kvůli problémům, které jsme měli. Nebylo to přijato dobře, ale my jsme museli být dost silní na to, abychom udělali to, co jsme udělali. Tím, že jsme to udělali, jsme se soustředili na tým, a ten se nám v závodě odvděčil výsledky."

Force India opustila Bahrajn spokojená, protože pro ni získal šesté místo Paul di Resta, což byl letošní nejlepší výsledek týmu.

"Byli jsme v nepříjemné situaci a chvílemi jsme v tom byli sami. Ale jako tým máme povinnost se starat o naše zaměstnance, jsem si jistý, že by s tím naši akcionáři souhlasili. To má přede vším přednost. Věřím, že jsme to udělali správně," uzavřel Fernley.

Doporučujeme

Články odjinud