Force India si pro zítřek klade za cíl dočkat se šachovnicové vlajky

Slušné výsledky v tréninku se v kvalifikaci nepotvrdily.

Vozy týmu Force India se v trénincích ukazovaly v poměrně dobrém světle, Giancarlo Fisichella a Adrian Sutil zajížděli časy, které je řadily do středu pole. Kvalifikace pro tým Vidžaje Malliyi dopadla o poznání hůře. Fisichella a Sutil vypadli hned v její úvodní části, přičemž zajeli osmnáctý, respektive devatenáctý čas. V zítřejším závodě tedy odstartují z předposlední řady, za nimi bude stát pouze Sébastien Bourdais a Lewis Hamilton, který obdržel penalizaci kvůli výměně převodovky.

Giancarlo Fisichella dle vlastních slov očekával, že výsledek kvalifikace nejspíše nebude pro Force India příliš přívětivý. Na ztrátě jeho vozů se podepsal nedostatek testování.

"Věděli jsme, že to dnes bude obtížné. Musíme vzít ale v potaz to, co jsme letos zatím všechno udělali, navíc s limitovaným testováním. Fakt, že jsme ztratili pouze dvě desetiny na mistra světa z loňského roku, je pro nás dobrým výsledkem. To, že jsou ztráty tak malé, nám přepovídá hodně těsnou sezonu. Zajel jsem dobré kolo, jsem s ním spokojený. Celý víkend mě trápí problémy s brzdami, často se mi zablokovávají kola. Vůz nejede tak, jak bych si představoval. Celkově má ale náš vůz velmi dobrý potenciál. Uděláme vše pro to, abychom ho dokázali využít. Zítra se budeme hlavně snažit dokončit závod. To je momentálně náš primární cíl."

Adrian Sutil své výborné deváté místo z tréninku přikládá faktu, že ostatní týmy v nich zaujaly konzervativnější přístup. Přesto však věřil, že bude mít šanci postoupit do druhé části kvalifikace.

"Po včerejších výkonech jsem určitě doufali, že budeme schopní postoupit z prvního dílu kvalifikace, nakonec se však ukázalo, že to nebude možné. V tréninku to s námi vypadalo lépe, ostatní ale nejspíš neukazovali svůj plný potenciál. Víme, že máme hodně věcí na práci, naším hlavním problémem je silný nedostatek přítlaku. Mým hlavním cílem pro zítřejší závod je dojet do cíle. Uvidíme, jak se nám bude dařit. Je to ještě těsnější než loni."

Sutilova slova potvrdil také Dominic Harlow, hlavní závodní inženýr Force India. Špatný výsledek také přikládá pozdnímu nasazení vozu VJM02.

Doporučujeme

Články odjinud