Force India si nechává své zaměstnance, odmítá nabídky z jiných týmů

Force India si nechává své zaměstnance, odmítá nabídky z jiných týmů

Force India během zimní přestávky odmítá nabídky některých dalších týmů formule 1 uvolnit jim své klíčové zaměstnance, říká provozní šéf týmu Otmar Szafnauer.

Force India si v posledních letech drží pozici jednoho z nejlepších týmů za Mercedesem, Ferrari a Red Bullem. V posledních dvou sezónách vždy obsadila v Poháru konstruktérů čtvrté místo, o její inženýry a další členy týmu je proto u konkurence zájem.

„Oslovily nás větší i menší týmy a snažily se získat některé naše klíčové pracovníky,“ řekl Szafnauer pro RACER. „Jsem ale rád, že mohu oznámit, že v nové sezóně budeme mít stejné lidi a v některých klíčových oblastech jsme jich pár nových získali.

V každém týmu je potenciál, tak to v tomto byznysu funguje. Čím lépe pracujete, tím více se budou ostatní zabývat tím, jak to děláte a budou se snažit to napodobit nebo získat některé vaše klíčové lidi.“

Szafnauer vidí v setrvání těchto členů týmu výhodu, jelikož to týmu Force India umožní lépe navázat na jeho úspěchy. Nezměněná přitom zůstává také jezdecká sestava, když druhý rok po sobě budou za tým závodit Sergio Pérez a Esteban Ocon.

„Provedli jsme několik drobných změn na straně traťových inženýrů, zlepšili jsme také naši oblast CFD, ale nejdůležitější podle mě je, že čím déle máme stabilní tým, tím více těchto slabých stránek se zbavíme, protože si udržujeme naše znalosti a stavíme na našem úspěchu v minulých letech. Neztrácíme naše znalosti o tom, jak jsme se tam dostali, ale stavíme na tom, abychom byli ještě lepší.

Myslím si tedy, že jedním z našich klíčů úspěchu je stabilita v klíčových lidech a z pohledu personálu jsme měli celkem klidnou zimu. A to včetně jezdců.“

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud