Force India se s Red Bullem nemůže měřit

Force India se s Red Bullem nemůže měřit

Zástupci obou týmů se shodují, že vůz Force Indie na monopost Red Bullu v současnosti nemá.

První čtvrtina sezony 2017 je za námi. K příjemným překvapením dosavadního průběhu ročníku patří výkony týmu Force India. V Poháru konstruktérů se drží na čtvrtém místě, hned za Red Bullem. Ten naopak zůstává mírně za očekáváním.

Ve prospěch Force Indie mluví stabilní výsledky a bodování ve všech dosud odjetých závodech. Zato Red Bull má za sebou závody jako na houpačce a oba jeho jezdci dvakrát neviděli cíl.

Neznamená to však, že by Force India měla pro Red Bull představovat reálnou hrozbu. Uvědomuje si to i Christian Horner.

„V posledních třech závodech jsme měli v cíli vždy jen jedno auto. Force India odvádí skvělou práci. Co se ale samotné rychlosti týče, máme stále poměrně výrazný náskok. Force India umí vytěžit maximum z šancí, které se jí naskytnou. Myslím ale, že je mezi našimi týmy pořád velký rozdíl,“ prohlásil šéf Red Bullu.

Provozní ředitel týmu Force India s Otmar Szafnauer s Hornerem souhlasí. Pokud se nepodaří vůz dramaticky zrychlit, myšlenky na porážení Red Bullu nejsou realistické.

„Čtvrtka sezony je za námi a ztrácíme na ně 19 bodů. Není to nepřekonatelná ztráta, ale abychom ji mohli vymazat, museli bychom být rychlejší. Jsou rychlejší než my, a tak nás porazí, je to jednoduché. Tedy pokud se nic nezmění,“ řekl Szafnauer, který se má na pozoru i před týmem Toro Rosso, který je v současnosti pátý:

„Na hodnocení je stále brzy. Loni byl myslím Williams v určitou dobu 60 bodů před námi a na konci sezony jsme je porazili. Něco podobného by se snadno mohlo přihodit i nám, takže nesmíme polevit. Soutěž je hodně nabitá. Renault dělá dobrou práci a nepřekvapilo by mě, kdyby se výrazně zlepšila Honda. Myslím, že vůz Williamsu je celkově lepší než náš.“

Foto: Getty Images / David Ramos

Doporučujeme

Články odjinud