Force India se potřebuje ubránit Williamsu, di Resta proto nepojede

GP Singapuru považuje Force India za klíčový závod, proto dostanou Sutil a Liuzzi k dispozici oba tréninky, aby se co nejlépe připravili. V šampionátu je třeba uhájit šestou pozici před Williamsem.

"Cílem musí být tentokrát body," řekl Adrian Sutil. "Williams měl v Itálii skvělý závod a skutečně se nám přiblížil, takže potřebujeme co nejvíc bodů."

Williams se bodově dotahuje na Force Indii od GP Evropy, přičemž jen ve Spa získala stáj Vidžaje Mallyi víc bodů než sestava z Grove. V Itálii Sutil ani Liuzzi nebodovali. Potíže s technikou, které ztížily víkend v Monze, se podle italského jezdce opakovat nebudou. "Díky tomu můžeme jet do Singapuru s vědomím, že jsme pořád velmi konkurenceschopní a že můžeme bojovat s Williamsem o šesté místo," řekl Liuzzi.

Sedět v garáží proto zůstane Paul di Resta, jenž obvykle dostává příležitost v prvních pátečních trénincích. Sutil a Liuzzi potřebují co nejvíce času na trati, aby připravili své vozy na kvalifikaci a závod.

"Určitě si chceme udržet šesté místo v šampionátu a nenechat Williams nás přeskočit. To je jasná priorita," shrnul Vidžaj Mallya.

Doporučujeme

Články odjinud