Force India představila první ručně malovaný vůz F1, půjde na charitu

Force India představila první ručně malovaný vůz F1, půjde na charitu

Stáj Force India se spojila s umělcem Dexterem Brownem a nechala ho pomalovat svůj monopost. Říká, že je to první ručně malovaný monopost formule 1 v historii.

Dexter Brown dostal do rukou VJM01-05, tedy vůz, s kterým Giancarlo Fisichella odjel 16 závodů v roce 2008. "Když mě poprvé oslovil Erik Meijer, abych vytvořil umělecké auto, okamžitě jsem byl z toho projektu nadšený," řekl Brown. "Samozřejmě to není první auto, které jsem maloval, ale je to poprvé, co jsem měl příležitost pracovat s moderním vozem formule 1."

Monopost bude po letošní Grand Prix Indie vydražen a výtěžek půjde na charitativní účely, rozdělí si jej dětská nemocnice Great Ormond Street a jezdecká akademie Force Indie, která pomáhá indickým dětem prosadit se v motorsportu.

"Vidět jedno ze svých aut jako malbu je skvělá věc, která kombinuje moje dvě největší vášně: auta a umění," komentoval majitel týmu Vidžaj Mallya. "Chci Dexterovi poděkovat za mimořádné dílo, které, jsem si jistý, se stane předmětem velkého zájmu sběratelů umění z celého světa a získá cenné prostředky pro charitu."

 

Doporučujeme

Články odjinud