Force India potvrdila Sergia Péreze

Force India potvrdila Sergia Péreze

Sergio Pérez utvoří spolu s Nicem Hülkenbergem jezdeckou sestavu týmu Force India v roce 2014. Indická stáj tak vymění Adriana Sutila i Paula di Restu.

Pérez musel po roce opustit McLaren. "Přijít sem byla vždy moje první volba," komentoval angažmá u Force Indie. "Jsem opravdu rád, že teď je všechno potvrzené. Je to mladý tým s velkým odhodláním a v posledních letech stavěl konkurenceschopné vozy."

"V příští sezóně se vše změní s novými pravidly, ale já už mám z roku 2014 dobrý pocit. Mým plánem je teď navštívit továrnu a poznat všechny v týmu."

"Je mi potěšením přivítat Sergia v týmu," řekl spolumajitel Force Indie Vidžaj Mallya. "Přináší zdravý mix mládí a zkušeností a jeho poslední výkony na mě zapůsobily. Už má na kontě několik pódií, a skutečnost, že si ho loni vybral McLaren, ukazuje, že je jezdcem, kterého bude třeba v budoucnu sledovat."

Pérez s sebou údajně přináší sponzorské peníze v celkové částce 15 miliónů eur. Co budou dělat Adrian Sutil a Paul di Resta, kteří pro Force Indii závodili letos, není potvrzené. Sutil je očekáván u Sauberu, zatímco Di Resta zřejmě skončí v DTM.

Doporučujeme

Články odjinud