Force India potvrdila nového spolumajitele

Force India potvrdila nového spolumajitele

Vidžaj Mallya přivítal v týmu Force India nového partnera, podle očekávání se jím stala společnost Sahara India Pariwar.

Ind Subrata Roy a jeho skupina Sahara získal ve Force Indii 42,5 procenta, Vidžaj Mallya nyní vlastní podíl o stejné velikosti a rodině Molů patří zbývajících 15 procent. Sahara investuje do týmu coby jeho nový spolumajitel 100 miliónů dolarů.

Oficiální název týmu teď zní Sahara Force India F1 Team. "Příchod Indie do tohoto vzrušujícího sportu zůstává otázkou hrdosti pro všechny naše krajany," řekl Roy. "Jsem nesmírně hrdý na to, že je Sahara spolumajitelem jediného indického týmu formule 1, a jsem si jistý, že s týmem Sahara Force India F1 přineseme našemu milovanému národu hrdost a úspěchy."

Indický tým chce využít finančních zdrojů Sahary k dalším investicím do technologií a doufá v další zlepšení. "Skupina Sahara hraje velmi důležitou roli při rozvoji sportu v naší zemi a je ideálním partnerem týmu Force India pro dosažení větších úspěchů v šampionátu formule 1," dodal Vidžaj Mallya.

Doporučujeme

Články odjinud