Force India pod značkou Aston Martin závodit nebude, alespoň ne letos

Force India pod značkou Aston Martin závodit nebude, alespoň ne letos

Tým připouští, že spojení by se ale mohlo uskutečnit v budoucnosti.

Provozní ředitel týmu Force India Otmar Szafnauer vyloučil spojení se značkou Aston Martin, alespoň pro sezónu 2016. V budoucnu by však prý ke spolupráci dojít mohlo.

Spolumajitel stáje Vidžaj Mallya loni potvrdil, že s automobilkou jedná, což by mohlo vyústit ve spolupráci a přejmenování týmu.

Szafnauer však v rozhovoru během Autosport Show řekl, že jednání sice probíhají dál, před začátkem sezóny 2016 se však nezmění nic.

„Bylo lichotivé vést vážné diskuze s Astonem Martinem a pro ně by bylo velkým rozhodnutím vstoupit do tohoto sportu a stát se partnerem Force Indie,“ řekl Szafnauer.

„Jednání stále pokračují, pro rok 2016 to nemohu předvídat, ale nikdy nevíte, co pro vás budoucnost chystá, takže dveře v tomto ohledu zavřené nejsou, ale pro rok 2016 zůstaneme Force Indií.“

Szafnauer dodal, že tým do letošního ročníku vstupuje optimisticky. V roce 2015 nezačal, jak si představoval, když se premiéra jeho VJM08 zdržela, během sezóny však šla výkonnost týmu vzhůru. Pro letošní rok se přitom pravidla příliš nezměnila.

„Pravidla se nijak dramaticky nezměnila, sem tam něco, takže zůstáváme na stejné vývojové cestě, na které jsme,“ řekl.

„Snad jsme přes zimu odvedli lepší práci, co se týká rozpočtu, takže nebudeme muset během sezóny představovat verzi B našeho auta a budeme moct jít do boje od prvního závodu.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud