Force India opět bodovala s oběma jezdci

Force India opět bodovala s oběma jezdci

Force India si z Hockenheimu odváží deset bodů, když Sergio Pérez ve Velké ceně Německa vozů formule 1 obsadil sedmou příčku před svým týmovým kolegou Estebanem Oconem na osmém místě.

Sergio Pérez letos popáté dojel na bodovaných pozicích, když po startu z desátého místa projel cílem na sedmé pozici.

„Když z tak šíleného odpoledne odcházíte s body, musíte být spokojeni. Celé odpoledne bylo velmi nabité a já byl neustále uprostřed soubojů s vozy kolem mě. Měl jsem skvělý první stint, měli jsme ale smůlu s pomalou zastávkou, která nás stála pár sekund,“ popsal Pérez.

„Když pak dorazil déšť, bylo to velmi zrádné a každé kolo bylo nové dobrodružství. Při předjíždění o kolo zpět pomalejšího Leclerca jsem se roztočil. Myslím, že mě neviděl a já ztratil kontrolu nad zadní částí vozu. Přežít všechno tohle a dojet sedmý je skvělý počin. Je jen škoda, že jsem v posledním kole ztratil pozici ve prospěch Grosjeana, ale dnes jsme odvedli maximum.“

O rozšíření bodového konta týmu Force India se v závodě v Německu postaral také Ocon. Je to tak již třetí závod v řadě, kdy bodovali oba piloti týmu.

„Po včerejším zklamání je to pro nás skvělý výsledek. Měl jsem dobrý start a v prvních kolech jsem získal pár pozic, jinak byl ale první stint docela nudný,“ řekl Ocon, který startoval z 15. místa.

„Bylo to až po zastávce, kdy začalo pršet, když se to pro Sergia a pro mě změnilo. Získali jsme pár pozic na suchých pneumatikách, když pršelo, to byla skutečně velká zábava. V každém kole jsem musel vyhodnotit situaci. Na základě toho, kolik vody jsem měl na hledí své helmy, jsem volil brzdné body. Nikdy jsme ale nepochybovali o tom, že bychom vyjeli z tratě. Dostat se po obtížné sobotě na body je skvělý výsledek, věřili jsme v naší strategii, a to se na konci vyplatilo.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud