Force India o ukončení smlouvy s Liuzzim zatím nejedná

Force India o ukončení smlouvy s Liuzzim zatím nejedná

Vitantonio Liuzzi popřel všechny spekulace o svém odchodu z Force Indie, které se v posledních dnech množí. Na letošní rok má platnou smlouvu a nikdo z týmu mu ani nenaznačil opak.

Švýcarský bulvární list Blick tento týden uvedl, že se Force India rozloučila s Liuzzim a na jeho místo angažovala Paula di Restu, jenž bude závodit vedle Adriana Sutila. Tuto dvojici měl doplnit jako třetí jezdec Nico Hülkenberg. Byla to však spekulace, kterou všechny strany popřely s tím, že rozhodnuto zatím není.

Vitantonio Liuzzi je do 6. ledna na dovolené v Kanadě a těmto zprávám nepřikládá moc velký význam. "Moje situace je jasná. Force India mě o žádné změně neinformovala a pro mě je důležité jen vyjádření týmu," řekl italský jezdec pro 422race.com.

Liuzzi má na letošní rok platnou smlouvu a pokud by se s ním chtěl tým rozejít, musel by mu vyplatit odstupné. "Nic mi nabídnuto nebylo. Jak jsem řekl, s Force Indií jsme o ničem takovém nehovořili," zopakoval.

Italský pilot na závěr ale připustil, že stoprocentní jistotu závodní sedačky mít nemůže. "Formule 1 mě už nemůže ničím překvapit. Jistotu nebudu mít do první Grand Prix 15. března," řekl. "Jsem si jistý, že s nimi mám velmi dobrou smlouvu."

Liuzzi čekal na místo závodního pilota dva roky v roli záložníka, proto se nechce své sedačky jen tak vzdát. Force India a HRT jsou jediné dva týmy, které ještě neuzavřely své letošní soupisky.

Doporučujeme

Články odjinud