Force India o peníze z komerčních práv nepřijde

Force India o peníze z komerčních práv nepřijde

Současný název týmu Racing Point Force India zůstane do konce sezóny.

Když to zjednodušíme, tým dostává peníze z podílu na komerčních právech za účast, pořadí v Poháru konstruktérů a ve formě bonusů. Poslední balík peněz se Force Indie netýká, v Poháru konstruktérů si letos pohorší, protože ve Spa začíná jako nový tým s nulovým počtem bodů. Přesto může bojovat o lepší než 10. místo.

Ve hře ale byly peníze z tzv. sloupce 1. Na ně má nárok tým, který se zúčastnil alespoň dvou z posledních tří sezón. Racing Point Force India by to jako úplně nový tým nesplňoval, ale po dohodě, kterou musely odsouhlasit všechny zbývající týmy, o tyto peníze nepřijde. Jde přitom celkově asi o 50 milionů dolarů.

Název týmu

Tým bude mít současný název minimálně do konce sezóny. Force India v názvu zůstala, protože tým letos vstoupil do sezóny s takto označeným šasi. 

„Racing Point byl přidán před Force India místo Sahary, abychom mohli rozlišovat mezi starým a novým týmem,“ řekl Szafnauer. „Racing Point je název společnosti ve Velké Británii, která vlastní aktiva.“

Pohonné jednotky

Tým je sice nový, body nemá, ale alokace pohonných jednotek zůstala stejná. Pravidla na tyto případy nemyslí. 

„Charlie řekl, že budeme pokračovat s alokací motoru a převodovek, jako kdybychom nikdy nepřestali závodit. Myslím, že v jeho očích to byl nejférovější způsob ve vztahu k ostatním týmům.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud