Force India: Nebýt změn pneumatik, mohli jsme porazit McLaren

Force India: Nebýt změn pneumatik, mohli jsme porazit McLaren

Zástupce šéfa Force Indie Bob Fernley si ještě jednou postěžoval na změny pneumatik, které Pirelli zavedlo v Grand Prix Maďarska.

Force India dlouhodobě přikládá své horší výsledky z druhé poloviny sezóny pneumatikám, teď si dokonce myslí, že s původní specifikací obutí měla na porážku McLarenu v poháru konstruktérů.

"Ta možnost byla reálná," řekl Fernley pro Autosport. "V tu dobu jsme byli významně před McLarenem a měli jsme výkonnost, takže nás ta situace s pneumatikami opravdu poškodila."

Navíc indická stáj neměla podle Fernleyho možnost přizpůsobit svůj monopost novým pneumatikám.

"Problém je, že když už jsme do aerodynamického tunelu nasadili auto 2014, tak model (2013) už nebyl dostupný, takže jsme se nemohli vrátit a museli jsme pracovat s tím, co jsme měli."

V závěru sezóny se pak Indové museli bránit nástupu Sauberu, a to se jim podařilo zejména díky výsledkům z Abú Zabí a Indie. Fernley tak nakonec hodnotí celou sezónu pozitivně.

"Myslím, že jsme dokázali, co jsme chtěli, což byla konsolidovaná šestá pozice. To byl cíl na začátku roku. Po Silverstonu jsme měli starosti kvůli změnám pneumatik, ale byl to pro nás dobrý výsledek, že jsme se dokázali probojovat polovinou roku bez úprav vozu."

Doporučujeme

Články odjinud