Force India nás předčila ve vývoji, uznává Lowe z Williamsu

Force India nás předčila ve vývoji, uznává Lowe z Williamsu

Technický ředitel Williamsu Paddy Lowe připustil, že Force India tým z Grove předčila ve vývoji a tím získala konečné čtvrté místo v Poháru konstruktérů.

V sezóně 2016 držel Williams čtvrtou pozici před Force Indií až do Velké ceny Itálie, ve které o svou příčku přišel. Letos se Force India na čtvrté místo dostala podstatně dříve, na což Williams již nedokázal zareagovat.

Felipe Massa, který za Williams závodil od roku 2014 a na konci této sezóny odešel z formule 1, řekl, že tým podle něj nebyl schopen v žádné z posledních sezón vyvíjet své vozy tak, jak očekával.

„Sezónu jsme začali s vozem, který byl obecně rychlejší než jejich. Celkově jsme pak skončili s pomalejším autem. Z pohledu výkonnosti jsme proto na Force Indii ztratili,“ řekl Lowe.

„Oba týmy jsme vyvíjely v průběhu sezóny rychlostí, kterou jste neviděli, a oni odvedli lepší práci. Naším úkolem je se přes zimu zlepšit. Potřebujeme s novým vozem udělat větší krok než oni. Také Renault měl v průběhu sezóny lepší výkonnost.“

Williams, a zejména pak nováček Lance Stroll, také podle Lowa nevyužil některé příležitosti v první polovině sezóny. Zatímco Massa bodoval ve čtyřech z prvních šesti závodů, Stroll v prvních třech závodech odstoupil a poprvé dojel v bodované desítce až při domácím závodě v Kanadě.

„V první polovině sezóny, kdy jsme měli docela často rychlejší auto, jsme nezískávali body, obzvlášť na straně Lance, když se nám naskytly příležitosti,“ dodal Lowe.

„S tím, že byl Lance letos nováčkem, bylo jasné, že první polovina bude obtížnější než druhá. Tyto dva faktory stačily k tomu, aby se Force India dostala dopředu.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud