Force India má nového technického ředitele, Keye nahradil Smith

Stáj Force India oznámila změnu ve svém vedení, na postu technického ředitele vystřídal Mark Smith Jamese Keye, jenž odešel z týmu úplně.

Key začínal u týmu ještě za Eddieho Jordana v roce 1998, v roli technického ředitele působil od roku 2005. Smith začínal ve formuli 1 taktéž s Jordanem, v letech 2005 až 2007 ale pracoval pro Red Bull.

"Force India nyní projde menší restrukturalizací, Mark převezme zodpovědnost za celý proces designu a oddělení návrhů. Věříme, že budeme mít zdroje i zaměstnance na to, abychom pokračovali v pokroku, který jsme předvedli na konci roku 2009," uvedl šéf indické stáje Vidžaj Mallya.

Key odchází proto, že chce hledat nové příležitosti. U týmu zažil čtyři různé majitele a doufá, že se mu bude dařit podobně jako loni. "I když jsem smutný kvůli odchodu z týmu, který znám tak dobře a který mi umožnil realizovat mnoho ambicí v rámci formule 1, těším se na nový začátek. VJM03 je hotový a jezdí, první reakce jsou dobré. Přeji Force Indii vše nejlepší do této a následujících sezón," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud