Force India loni promarnila příležitost, lamentuje Sutil

Force India loni promarnila příležitost, lamentuje Sutil

Adrian Sutil je přesvědčený, že mohla Force India loni zářit, kdyby brzy neukončila vývoj svého monopostu a nesoustředila se na sezónu 2014.

Indickému vozu sedly loňské pneumatiky Pirelli v původní specifikaci a dařilo se mu bojovat relativně vpředu. Jenomže vzestupný trend tým dál nepodpořil vývojem, což byla podle Sutila chyba.

"Trochu mě mrzí, že Force India ukončila vývoj auta tak brzy v sezóně, protože si myslím, že to mohla být pro jezdce a tým výjimečná sezóna," řekl pro Sky Sports. "Změna pneumatik a zastavení vývoje na přelomu dubna a května nás zpomalily moc, nemohli jsme podávat výkony jako v prvních závodech."

"Na začátku sezóny jsme občas byli opravdu blízko pódiu, což byl velký úspěch. Na konci to bylo těžší, ale i tak jsme získali několik dobrých výsledků, jako v Indii a Abú Zabí. Takže to bylo nahoru a dolů. I tak jsem se sezónou spokojený, získali jsme šesté místo v šampionátu, což byla dobrá odměna."

V letošní sezóně už Sutil počínání Force Indie řešit nemusí, poprvé ve formuli 1 totiž přestoupil a bude hájit barvy Sauberu.

Doporučujeme

Články odjinud