Force India kontrolovala Red Bull na filmovém dni

Force India kontrolovala Red Bull na filmovém dni

Rychlé zlepšování Red Bullu vyvolává u některých soupeřů podezření z porušování dohod a pravidel. Dohlédnout se rozhodla Force India.

Red Bull obvykle nevstupuje do sezóny s obrovským náskokem, konkurenci ujíždí až s postupem času, velkých skoků pak dosahuje v posledních letech po letních přestávkách.

To podle Auto Motor und Sport vyvolává různá podezření u soupeřů, například že Red Bull nerespektuje povinnou letní dvoutýdenní uzavírku továrny a vyvíjí i během ní.

"Po letní přestávce jsme lepší, protože i když je továrna zavřená, mozky nevypneme," bránil se poradce Red Bullu Helmut Marko v Servus TV.

Další podezření se týká zneužívání filmových dní. Každý tým smí během sezóny absolvovat celkem osm filmových dní za účelem pořízení propagačních materiálů. Jsou omezené na 100 kilometrů každý a pochopitelně se během nich nesmí vyvíjet auto.

Red Bull organizuje většinu svých filmových dní na britském okruhu Rockingham a Force India pojala podezření, že je zneužívá pro testování nových dílů.

Proto Red Bull požádala o svolení, aby mohla na jeho filmové dny tento týden 5. a 6. listopadu vyslat své zástupce. Mistry světa tím zaskočila, ale nakonec dostala zelenou, a její lidé tak mohli nad jezděním Red Bullu dohlížet.

Doporučujeme

Články odjinud