Force India je připravena znovu zakázat svým jezdcům spolu bojovat

Force India je připravena znovu zakázat svým jezdcům spolu bojovat

Force India by mohla znovu zakázat svým jezdcům spolu bojovat, pokud se bude opakovat kolize z dnešní Velké ceny Singapuru vozů formule 1, po které musel odstoupit Esteban Ocon.

Ocon a jeho týmový kolega Sergio Pérez spolu kolidovali v prvním kole závodu na městské trati v Singapuru, když mezi nimi došlo ke kontaktu, po kterém Ocon narazil se svým vozem do zdi. Sám Pérez řekl, že vedle sebe svého týmového kolegu neviděl.

„Byl to velice smolný incident. Jeden z těch, u kterých je velmi obtížné se vyhnout. Když jsem zrychloval, ucítil jsem náraz od dalšího vozu. Ani jsem si neuvědomil, že to byl Esteban, když mě pak o tom tým informoval, velmi jsem toho litoval,“ řekl Pérez.

Samotný Ocon se po svém předčasném konci v závodě nechtěl o kolizi příliš bavit.

„Nebudu komentovat nebo analyzovat, co se stalo. Měl jsem skvělý start a díky dobré přilnavosti jsem měl příležitost objet Checa (Péreze). Pak jsem ucítil náraz a byl jsem ve zdi,“ popsal Francouz.

„Celý víkend jsme měli skvělou rychlost. Pro nás oba to měl být skvělý víkend a v tuto chvíli mluvím, zatímco závod probíhá a my z něj odejdeme bez bodů, což je strašné,“ dodal.

Během minulé sezóny spolu Pérez s Oconem několikrát kolidovali, což tým donutilo k zavedení zákazu bojovat spolu na trati. Později byla tato pravidla zmírněna, šéf týmu Otmar Szafnauer však nyní řekl, že by zákaz mohl být znovu zaveden.

„Už je to více než rok, co se to (naposledy) stalo. Bylo to vloni v Baku a od Spa jsme zavedli pravidlo. Od závodu ve Spa se nic nestalo. Teď tedy platí stará pravidla, dovolili jsme jim bojovat spolu v prvním kole, zatímco to v minulosti nesměli. Když v tom ale budou pokračovat, dokonce i v prvním kole, tak jsou tu i jiné způsoby, jak je od sebe oddělit, doufáme ale, že k tomu nikdy nebudeme muset přistoupit,“ řekl Szafnauer.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud