Force India dělá pomalé kroky vpřed

Druhá část kvalifikace dnes nebyla v nedohlednu.

Vozy týmu Force India se zatím nevymanily z pozice outsidera, byť jejich vozy obsadily o něco lepší místa než obvykle - Adrian Sutil obsadil šestnáctou pozici (po penalizaci za zdržování Webbera však vystartuje devatenáctý - psali jsme zde), Giancarlo Fisichella obsadil místo osmnácté.

"Byla to celkem dobrá kvalifikace, ale jela se za dost těžkých podmínek. Přilnavost byla o dost horší, než v ranním tréninku. Vyvážení vozu tedy nebylo dokonalé. Nebylo snadné jet na hranici vozu. Nakonec se mi podařilo zajet slušné kolo, které stačilo na šestnácté místo, s čímž můžeme být spokojení. V poslední zatáčce došlo k malému problému s Markem Webberem. Snažil jsem se udělat trochu odstup za Alonsem, abych měl volno pro své měřené kolo, ale připletl jsem se, aniž bych o tom věděl, do cesty Markovi, který už ve svém měřeném kole byl. Bylo to nedorozumění a po kvalifikaci jsem se za to Markovi omluvil," popisoval své počínání Sutil.

"Udělali jsme dnes značný krok kupředu, byli jsme blízko postupu do další části kvalifikace. Na tvrdší směsi pneumatik to bylo celkem v pohodě, ale na měkčí byl vůz mnohem méně předvídatelný. Snažili jsme se to napravit, ale pořád to nebylo úplně dokonalé. To je podle mě důvod, že čas nebyl lepší. Tak jako tak jsme ale udělali pokrok. Tým odvedl dobrou práci. Pro zítřek potřebujeme vymyslet dobrou strategii, abychom viděli cíl. Víme, že v závodě jsme silnější než v kvalifikaci," prozradil Fisichella.

 

Doporučujeme

Články odjinud