Force India dál vyvíjí letošní auto, jde o milióny dolarů za výsledky

Force India dál vyvíjí letošní auto, jde o milióny dolarů za výsledky

Boj o šesté místo v šampionátu je stejně urputný jako boje na čele tabulky. Ve hře jsou velké peníze, a proto týmy investují do vývoje i těsně před koncem sezóny.

O šestou pozici v poháru konstruktérů bojují týmy Force India (51 bodů), Toro Rosso (41) a Sauber (41). Rozdíl mezi šestým a osmým místem je v odměnách, které týmy dostanou, devět miliónů eur.

Proto je pochopitelné, že týmy i nadále investují do letošních vozů, i když zbývají do konce sezóny jen dva závody. "Šesté místo je pro nás extrémně důležité," potvrdil manažer Force Indie Otmar Szafnauer pro Auto Motor und Sport.

"Proto jsme naplánovali další čtyři testy v aerodynamickém tunelu se současným vozem. Je to investice pár set tisíc eur, ale pokud se zadaří, vrátí se dvacetinásobně."

Do vozu investovalo také Toro Rosso, a to dokonce do technologie foukání difuzoru, která nebude v příští sezóně použitelná. Projevilo se to vzestupem formy v posledních závodech a cíl je stejný, posunout se výš a získat víc peněz od Bernieho Ecclestona.

Naopak Sauber se vydal opačným směrem a teď na to doplácí. Již dříve utlumil vývoj vozu a přestal investovat do rozvoje foukání difuzoru, což ho nejdříve stálo šesté místo, a teď čelí na sedmé pozici velkému tlaku Toro Rosso.

Doporučujeme

Články odjinud