Force India dá v testech příležitost Buurmanovi a da Costovi

Force India dá v testech příležitost Buurmanovi a da Costovi

Testy mladých talentů se blíží a Force India potvrdila jako jeden z posledních týmů své jezdecké složení. Do monopostu VJM03 usednou dva jezdci, kteří ve formuli 1 ještě nikdy nejeli.

Force India nasadí v testech v Abú Zabí svého třetího jezdce Paula di Restu, jehož povýšení do role závodního pilota intenzivně zvažuje. Očekává se, že jezdecké složení pro příští sezónu vyřeší v rámci tria Sutil - Liuzzi - di Resta.

Indové však chtějí dát životní příležitost ještě úplným nováčkům. Do vozu tak ve dnech 16. a 17. listopadu posadí ještě Yelmera Buurmana z Holandska a Antonia Feeliexe da Costu z Portugalska.

Třiadvacetiletý Yelmer závodil ve formuli 1 Superlague, kde dosáhl největšího úspěchu v roce 2008 druhým místem v celkové klasifikaci. Devatenáctiletý da Costa soutěžil letos v evropské sérii formule 3 a stal se nejlepším nováčkem.

"Jsme potěšeni, že můžeme Yelmerovi a Antoniovi nabídnout příležitost testovat vůz formule 1," řekl provozní ředitel týmu Otmar Szafnauer. "Pro oba to bude velká příležitost ukázat se a získat zkušenosti na začátku kariéry. Paulovy časy jim poslouží jako měřítko, aby mohli vyhodnotit své výkony a vidět, jak pracuje tým na vrcholové úrovni."

Doporučujeme

Články odjinud