Force India bude v posledních dvou závodech riskovat

Force India bude v posledních dvou závodech riskovat

Force India podruhé v řadě získala čtvrté místo v Poháru konstruktérů, což je jakýsi pomyslný titul pro nejlepší tým ze zbytku pole. Příští rok to ale už tak jednoduché nebude.

Příští rok už to Force India tak snadné mít nebude. Na letošních nižších pozicích se dávají dohromady některé týmy s velkým potenciálem – minimálně Renault a McLaren.

Tým se ale může opřít o velmi konzistentní jezdeckou dvojici. Pérez nebodoval jen třikrát, Ocon chyběl na bodech jen v Monaku.

Na druhou stranu mezi nimi došlo k několika incidentům. Po nich Force India zakázala Oconovi a Pérezovi mezi sebou závodit. V posledních dvou závodech by mohla povolit šrouby.

Kromě toho chce Force India využít dva poslední závody k experimentům pro příští sezónu.

„Musíme v příštích závodech přemýšlet jinak,“ řekl Szafnauer pro Racer. „Budeme dělat experimenty a věci jinak, které nám pomohou v příštím roce a to na úkor letošního roku, protože na něm už tak nezáleží.“

„Možná budeme mít nějaké komponenty, které chceme vyzkoušet a jsou trochu riskantnější.“

Závod v Mexiku byl podle Force Indie úspěšný nejen z hlediska bodů, ale také kvůli sponzorům. Oba jezdci Force Indie bojovali a Ocon se na začátku závodu držel na třetím místě. 

Foto: Getty Images / Clive Rose 

Doporučujeme

Články odjinud