Force India bude mít nové díly až vyřeší svou situaci

Force India bude mít nové díly až vyřeší svou situaci

Tým Force India bude podle jeho provozního ředitele Otmara Szafnauera schopen nasadit vylepšení na svůj letošní vůz formule 1, jakmile se vyřeší situace ohledně jeho nového vlastníka.

Tým se minulý pátek před Velkou cenou Maďarska dostal do nucené správy, do které jej poslal Mercedes, sponzor BWT, pilot týmu Sergio Pérez a jeho manažer Julian Jakobi.

Force India má připravené návrhy nových dílů k výrobě, kvůli finančním problémům však nebyla schopna je zatím nasadit na vůz. To se projevilo také na výsledcích týmu.

Szafnauer pro Motorsport.com řekl, že jakmile se tým pod novým vlastníkem dostane z nucené správy, umožní potenciální přísun finančních prostředků pokračovat ve výrobě nových dílů.

„Dojet na 13. a 14. pozici není skvělé. Nebyli jsme tak daleko, možná dvě tři desetiny od některých ze středu pole. Ale neměli jsme rychlost. Musíme nasadit více vylepšení, pak budeme rychlejší,“ řekl Szafnauer.

„Návrhy jsou hotové, takže teď jen zaplatit dodavatelům, kteří začnou připravovat stroje a vyrábět díly na auta. Nestane se to přes noc, ale budeme schopni tyto plány realizovat.  Měli bychom být schopni mít dobrá vylepšení, doufáme, že budou významná, ale vše ukáže až čas,“ dodal.

Týmu před druhou polovinou letošní sezóny patří šestá pozice v Poháru konstruktérů. Na pátý Haas ztrácí sedm bod. 23 bodů před nimi je Renault na čtvrtém místě, na kterém Force India skončila v minulých dvou letech.

Jen sedm bodů má přitom Force India náskok na McLaren. Pro Force Indii přitom bude důležité dokončit sezónu na co nejlepší pozici vzhledem k tomu, že týmy za své umístění dostávají finanční odměny.

Technický ředitel týmu Andrew Green věří, že pokud dokáže Force India nasadit vylepšení, může bojovat i o čtvrté místo.

„V této části startovního pole je pár týmů, které si jen mění své pozice a střídají se v zisku bodů. Stačil by jeden výjimečný závod, aby se někdo odpoutal a už byl mimo dosah, nebo aby se jiný do toho souboje dokázal vrátit. Tak nabitá je to soutěž,“ řekl Green.

„Stále jsou to závody ve zbrojení. Pokud na vůz nasadíte nové díly, zrychlí vás to a posunete se vpřed. Když je ale nepřivezete, začnete se propadat, protože všichni ostatní je nasazují.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud