FOM Bernieho Ecclestona si posvítí na TV NOVA

Během Velké ceny Číny zkontroluje, jak plní smlouvu.

Majitel marketingových práv zastupovaný Berniem Ecclestonem využije Velké ceny Číny k tomu, aby zkontroloval, jak kvalitně TV NOVA plní smlouvu se společností FOM. Jedná se o průběžnou kontrolu všech stanic, které mají s FOM smlouvu, pro Čínu padla volba právě na Novu.

Podle informací exkluzivně dostupných F1sports musí Nova společnosti FOM dodat záznam nejen závodu včetně reklam, ale také studia před závodem a po něm.

Diváci TV NOVA si často stěžují na nevhodně volené umístění reklamních přestávek, které financují nákup televizních práv, nebo absenci vnořených okének během komerčních vsuvek či opakovaných záběrů po odvysílání reklamy. Avšak všechny tyto záležitosti jsou přísně ošetřené smluvními povinnostmi, které musí být navíc v souladu s českou legislativou a smluvními závazky TV NOVA. Kompromisní prostor je nakonec příliš úzký na jakékoli libovolné manévrování.

Zejména použití záběrů z předchozích velkých cen je striktně omezeno, během přenosů se na televizní obrazovce nesmí objevovat žádné dodatečné titulky nebo povoleny nejsou žádné SMS soutěže.

TV NOVA vysílá formuli 1 již čtvrtým rokem. Smlouvu na F1 má do roku 2011. Letos TV NOVA a NOVA sport obohatila svůj program o přenosy Mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP.

Doporučujeme

Články odjinud