Flörschové již ochrnutí nehrozí, řekl šéf jejího týmu van Amersfoort

Flörschové již ochrnutí nehrozí, řekl šéf jejího týmu van Amersfoort

Poté, co Sophia Flörschová v pondělí podstoupila operaci zad, již podle šéfa jejího týmu Van Amersfoort Racing Fritse van Amersfoorta nehrozí ochrnutí 17leté německé závodnice.

Flörschová v nedělní Velké ceně Macaa vozů formule 3 na městském okruhu Guia utrpěla zlomeninu páteře při nehodě, ve které se svým vozem narazila ve velké rychlosti do ochranného plotu a tribuny pro fotografy.

V pondělí Flörschová podstoupila úspěšnou operaci, po které v nemocnici Conde S. Januário zůstane ještě další dva týdny.

„Všechno funguje a vše je v pořádku,“ řekl pro BBC Frits van Amersfoort.

„(Ochrnutí) bylo hlavní obavou. Proto musela být operace provedena poměrně rychle, protože tu bylo riziko, že by mohlo dojít k poškození (její míchy). Jsme nesmírně šťastní, že se nyní zotavuje a že všechno proběhlo velmi dobře. Už neexistuje žádná obava z ochrnutí.“

Van Amersfoort nepochybuje o tom, že se po těžké nehodě bude chtít Flörschová k závodění vrátit.

„Jsem si jistý, že se Sophia, samozřejmě po nějakém čase, vrátí. Naštěstí už začíná zima, takže bude mít čas se zotavit a jsem si jistý, že se vrátí. To je ta závodnická krev - vrátit se, protože tohle je ten sport, který milujeme,“ dodává.

Z nemocnice již byli propuštěni Šo Cuboj, přes jehož vůz Flörschová přeletěla, a fotograf Hirojuki Minami. Další fotograf Čan Weng Wang a traťový maršál Čan Ča by měli být propuštění v následujících dnech.

Flörschová také přes svůj účet na Instagramu poděkovala fanouškům za podporu. V nemocnici v Macau zůstane do doby, než bude schopna vrátit se zpět do Německa.

„Přežila jsem operaci, která trvala 11 hodin. Doufám, že od teď už to bude jen lepší. Musím zůstat ještě několik dní v Macau, dokud budu schopna se přepravit. Chci poděkovat všem svým fanouškům za každé jedno přání, která si teď začínám číst. Skutečně mě to motivuje a dává odvahu,“ napsala na sociální síti.

„Mé myšlenky jsou také se všemi, kteří byli zapleteni do nehody. Doufám, že jsou všichni v pořádku. Při nehodě tam byli opravdu hodní lidé, které mám stále v paměti. Děkuji za všechny povzbudivá a uklidňující slova během těch těžkých minut v autě. Velké díky také lékařskému personálu tady v Macau za přátelský a profesionální přístup, obrovský dík patří také místnímu záchrannému týmu FIA, Mercedesu AMG F1, HWA a FIA za jejich lékařský tým v pozadí a organizátorům GP Macaa, kteří mě podporovali tím nejlepším způsobem,“ pokračuje.

„Speciální poděkování patří Dr. Riccardu Ceccarellimu a v neposlední řadě mému týmu Van Amersfoort Racing, Facu Regaliovi a Ferdinandu Habsburgovi, kteří trpí se mnou. Jste fenomenální. Vrátím se! Mimochodem... Dallara postavila velmi pevné šasi.“

Foto: FIA Formula 3 European Championship

Doporučujeme

Články odjinud