Flörschová se dnes vrací po nehodě z Macaa zpět do Německa

Flörschová se dnes vrací po nehodě z Macaa zpět do Německa

Německá závodnice Sophia Flörschová oznámila, že se osm dní po své velké nehodě ve Velké ceně Macaa dnes vrací zpět domů.

17letá pilotka se v nemocnici v Macau zotavovala z jedenáctihodinové operace, kterou podstoupila minulé pondělí, při které ji lékaři operovali páteř, kterou si poranila během nehody, když přeletěla bariéru z pneumatik a se svým vozem narazila do tribuny pro fotografy.

Krátce předtím přitom kolidovala s jedním ze svým soupeřů a poškodila si zavěšení svých kol na levé straně, čímž se její monopost stal neovladatelným.

„Dnes letím zpět domů. Opravdu se těším, až v dalších dnech znovu uvidím svou rodinu a přátele,“ napsala Flörschová na své sociální sítě.

„Jsem stále ohromena tou podporou, které se mi dostalo od fanoušků po celém světě. Velké díky patří všem lidem v Macau, obzvlášť těm v nemocnici, Dr. Lauovi, Dr. Čanovi, panu Lei Wai Sengovi, Marii Elise Goncalvesové, andělovi Sulaniru Goncalvesovi Pachecovi a všem úžasným sestřičkám. Všem organizátorům GP Macaa, Patrickovi, Dr. Ceccarellimu. HWA AG a Mercedes AMG F1 odvedli skvělou práci jen tím, že byli v každém ohledu tak přátelští,“ poděkovala Flörschová.

„18.11.2018 jsem v Macau oslavila své druhé narozeniny... Nyní začíná nová kapitola a já se jí nemohu dočkat. Budu se zaměřovat na rok 2019,“ dodala.

V jaké závodní sérii bude příští rok Flörschová působit zatím není jasné. Do startovního pole evropské formule 3 přišla ve čtvrtém podniku letošní sezóny na nizozemském Zandvoortu a hájila barvy týmu Van Amersfoort Racing.

Ještě před svou nehodou přitom pro Autosport řekla, že nemá zájem závodit v nově vzniklé formulové sérii W určené pouze pro ženy.

„Vůbec. Je podle mě skvělé, když lidé vidí, že ženy potřebují podporu, ale tohle je trochu špatný přístup. Chci závodit proti nejlepším v tomto sportu a problém je v tom, že tu není dost žen na stejné úrovni.“

Flörschová se také domnívá, že zisk jednoho bodu ve F3, na který v letošní sezóně dosáhla na rakouském Red Bull Ringu, je větší úspěch, než vítězství v závodě série W.

„Učím se toho více, když řídím F3. Ať už toto auto nebo (novou) F3 International, než sérii W,“ dodala.

V rámci víkendů německého mistrovství cestovních vozů DTM se příští rok pojede také šampionát se současnými monoposty formule 3. Šéf týmu Frits van Amersfoort řekl, že Flörschová je kandidátkou na jednu ze sedaček v jeho týmu v tomto šampionátu.

„Tato série je pro všechny nejlepší,“ řekl van Amersfoort, jehož tým nebude závodit v šampionátu FIA F3, který od příštího roku nahrazuje GP3 a pojede se v rámci víkendů formule 1.

„Milujeme F3 a chápeme její hodnotu. Je důležité, že tato série pokračuje. A pokud se nám to podaří udržet naživu, tam nám to příští rok dá možnost jezdit v šampionátu japonské F3 a postavit se na rošt Velké ceny Macaa. Všichni, kdo milují F3, milují Macao, tak v tom pokračujme.“

Foto: FIA Formula 3 European Championship

Doporučujeme

Články odjinud