Fittipaldi podle šéfa Haasu ukázal, že ve F1 dokáže odvést dobrou práci | Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Fittipaldi podle šéfa Haasu ukázal, že ve F1 dokáže odvést dobrou práci

Pietro Fittipaldi během posledních dvou závodů letošní sezóny, kdy nahradil zraněného Romaina Grosjeana, podle šéfa týmu Haas Günthera Steinera ukázal, že ve formuli 1 „dokáže odvést dobrou práci“.

Poté, co Grosjean utrpěl popáleniny při své velké nehodě při závodě v Bahrajnu, jej pro poslední dvě velké ceny v Sachíru a v Abú Dhabí u amerického týmu nahradil rezervní pilot Pietro Fittipaldi.

Kvůli penalizaci startoval vnuk dvojnásobného mistra světa Emersona Fittipaldiho do závodu v Bahrajnu z posledního místa, do cíle dojel sedmnáctý. V Abú Dhabí pak obsadil devatenácté místo jako poslední pilot, který závod dokončil.

Pro příští rok by Fittipaldi rád získal sedačku v šampionátu IndyCar, kterou by střídal s pozicí rezervního jezdce Haasu.

„Odvedl dobrou práci. Tím myslím, že se vyhnul problémům. Jeho rychlost v závodě byla postupně lepší a lepší. Myslím, že se tomu jen musel přizpůsobit. Osm nebo devět měsíců neřídil závodní vůz, takže je to obtížné,“ řekl Steiner.

V závodě v Abú Dhabí dojel se ztrátou dvou kol. Fittipaldi v něm musel absolvovat o zastávku v boxech navíc, která ale byla delší. Podle Steinera kvůli problému s motorem.

„Potřeboval zajet do boxů a my jsme během zastávky v boxech museli udělat nějaké opravy na motoru, které trvaly tak dlouho. Jinak bychom možná ani nejeli vyměnit pneumatiky,“ popsal Steiner.

„Když jsme ho pak na konci vyslali na poslední nové sadě zpět na trať, jel velmi dobře. Stejně tak na druhé sadě pneumatik. Myslím tedy, že ukázal, že dokáže odvést dobrou práci.“

Fittipaldi byl vděčný za příležitost absolvovat poprvé závod ve formuli 1.

„Byl jsem opravdu spokojen se svou rychlostí a s tím, jak jsme se zlepšovali,“ řekl Fittipaldi po závodě v Abú Dhabí. „Tým za tak krátkou dobu se mnou odvedl skvělou práci. Opravdu mi pomohli se připravit, byl jsem velmi rád a vděčný za tuto příležitost.“

Doporučujeme

Články odjinud